dilluns, 9 de maig de 2011

Jordi Porta i Muriel Casals a Calella

Divendres passat Òmnium Cultural Montnegre va tancar el cicle de tertúlies Parlem de. I ho va fer amb un acte que va reunir l'expresident d'Òmnium Cultural, Jordi Porta, i l'actual presidenta, Muriel Casals.
La cinquantena de persones assistents van poder conèixer el passat més immediat, el present i el futur de l'entitat de la mà de dues de les persones més rellevants i respectades del país. Així, Porta va ser l'encarregat de parlar del tomb que van suposar per a Òmnium les seves dues legislatures, mentre que Casals es va centrar més en l'actualitat arran del 10-J i les sentències dels tribunals Constitucional i  Suprem.
Malgrat tot, Porta va voler ressaltar per sobre de tots aquests grans esdeveniments la feina diària de l'entitat. Una feina que no surt a la premsa però que esdevé d'allò més important. Us convidem a conèixer-la clicant aquí.
Casals, per la seva banda, va comparar el moment actual del país amb la darrera etapa del franquisme, en la qual es tenia consciència que quelcom estava a punt de canviar malgrat no tenir massa clar què era exactament. Avui, aquesta percepció i incertesa tornen a estar presents entre la població d'ençà, sobretot, les consultes populars realitzades a gran part del territori i els atacs constants a la llengua i cultura catalanes.
La tertúlia va servir per presentar l'adreça electrònica de la secció local (montnegre@omnium.cat) i per a vendre bons d'ajut d'Acció Cultural del País Valencià.
També volem destacar l'assistència a l'acte del nou president d'Òmnium Mataró-Maresme, Toni Pous, i del membre de la junta nacional, Joan Camps, així com la feina feta per Dolors Lieury, a qui li agraïm la seva col·laboració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Benvinguts!